Urheilu- ja rasitusvammat

Urheilu- ja rasitusvammoissa on kyse jonkin kudoksen ylirasitustilasta tai äkillisestä vauriosta. Tällaisia voivat olla esimerkiksi polven ja nilkan nivelsiteiden venähdykset tai tenniskyynärpää ja juoksijan polvi.

Urheiluvammojen hoidossa akuutissa vaiheessa tärkeintä ovat tietysti kylmähoito, vamma-alueen tukeminen sekä lepo ja tarvittaessa asianmukaiset tutkimukset esim. kuvantaminen. Urheiluvammojen akuutin vaiheen jälkeen on hyvä aloittaa asianmukainen kuntoutus mahdollisimman nopeasti, jotta päästään taas mukaan lajiharjoitteluun ja kilpailemiseen. Aktiivinen kuntoutus on se tärkein juttu ja sen tukena voidaan käyttää fysikaalisia hoitoja, manuaalista terapiaa sekä teippausta. Vamman paranemisen aikana on ensiarvoisen tärkeää, että korvaava harjoittelu on oikein suunniteltua ja toteutettua.

Rasitusvammoihin harjoittelua ja kivunhoitoa

Rasitusvammojen tai ylirasitustilojen hoidossa kuormituksen ja rasituksen vähentäminen hetkellisesti, jos mahdollista, auttaa pääsemään alkuun kuntoutumisessa. Ergonomisten tekijöiden selvittäminen on tärkeää, jotta ylimääräistä rasitusta voidaan vähentää ja näin osittain ennaltaehkäistä tulevia ylirasitustiloja. Rasitusvammojen hoidossa ongelma-alueen vahvistaminen ja asianmukainen kivunhoito sekä manuaalinen terapia auttavat pääsemään eroon vaivoista. Rasitusvammoissa ja ylirasitustiloissa hoidon aloittaminen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ehkäisee ongelman kroonistumista.

Tyypillisiä urheilu- ja rasitusvammoja voivat olla:

  • erilaiset nivelsiteiden venähdykset

  • lihasten venähdykset ja revähdykset

  • nivelten sijoiltaamenot

  • lonkan ja polven rasitustilat, kuten hyppääjän tai juoksijan polvi

  • olkapään jänteiden rasitustilat, kuten kiertäjäkalvosinvaivat

  • tenniskyynärpää

  • golfarin kyynärpää

Seuraa minua

Yhteys

Osoite

010 237 700

041 5466498

Taitoniekantie 9 H, 40740 Jyväskylä, Finland | Polttolinja 1, 40520 Jyväskylä, Finland

©2018 by Naprapaatti Ossi Häkkinen. Proudly created with Wix.com