Tenniskyynärpää - ja muut yläraajaoireet

Suurin osa yläraajojen ongelmista ja kiputiloista liittyy rasitukseen. Kuormitamme yläraajojen lihaksia ja nivelistöä liian yksipuolisesti liian kauan, jonka seurauksena syntyy ns. ylirasitustiloja. Näistä hyvinä esimerkkeinä toimivat tenniskyynärpää ja ns. hiirikäsioireyhtymä.

Tenniskyynärpään tutkiminen ja hoito

Tenniskyynärpää on ranteen ja sormien ojentajalihasten ylikuormitustila, jossa kipu paikantuu kyynärpään ulkosyrjälle. Ongelmaan voi joskus liittyä myös kyynärnivelen toiminnan ongelmaa ja kipu voi heijastua alemmas kyynärvarteen. Oiretta pahentaa kyynärpään ja kyynärvarren kuormittaminen, esim. toistoliikkeet, puristusvoimaa vaativat tehtävät ja staattiset asennot. Tenniskyynärpään ensisijainen hoitomuoto on nousujohteinen voimaharjoittelu, jolla parannetaan kudosten kuormituksensietokykyä. Harjoittelun tukena voidaan käyttää manuaalista terapiaa, akupunktiota ja teippausta lievittämään oireita.

Muut yläraajaongelmat

Muita yläraajojen ongelmia ja kiputiloja ovat mm. hiirikäsi, rannekanavan oireyhtymä ja peukalon ojentajajänteen jännetupintulehdus. Hiirikäsi on yleisnimitys kyynärvarren, ranteen ja käden alueen rasitusperäisille oireille. Rannekanavan oireyhtymä on puolestaan hermon pinnetila rannekanavassa, joka aiheuttaa sormien puutumista ja särkyä. 
Peukalon ojentajajänteiden jännetupintulehduksessa kipu paikantuu peukalon tyvinivelen yläpuolelle ja pahenee yleensä rasituksessa sekä peukalon liikkeiden aikana. Yläraajojen alueella esiintyy myös muita rasitusperäisiä ongelmia ja kaikkia niitä voidaan hoitaa ja kuntouttaa manuaalisen terapian, terapeuttisen harjoittelun ja kivunhoitomenetelmien avulla.

Annetaan siis yhdessä yläraajavaivoille kyytiä!

Seuraa minua

Yhteys

Osoite

010 237 700

041 5466498

Taitoniekantie 9 H, 40740 Jyväskylä, Finland | Polttolinja 1, 40520 Jyväskylä, Finland

©2018 by Naprapaatti Ossi Häkkinen. Proudly created with Wix.com