• Naprapaatti Ossi

Mitä siellä Naprapaatin vastaanotolla tapahtuu ja mitä Naprapatialla voidaan hoitaa?

Ammattinimikkeenä Naprapaatti on vielä varsin tuntematon Suomessa vaikkakin koulutusta alalle on annettu jo kohta 20 vuotta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa, Kotkassa. Naprapatia mielletään monesti pikaiseksi "niksauttamiseksi", jolla laitetaan nikamia ja niveliä paikoilleen. Nivelten ja nikamien "niksauttaminen" eli ammattikielellä manipulaatio on tehokas hoitomenetelmä esimerkiksi akuuttien ja kroonistuneiden selkäkipujen hoidossa ja se listattu yhdeksi tehokkaimmista vaihtoehdoista myös Käypä Hoito-suosituksissa alaselkäkipujen hoidossa. Mutta se on vain yksi työkalu Naprapaatin työkalupakissa.

Naprapaatin vastaanotolla voidaan hoitaa monenlaisia tuki- ja liikuntaelinongelmia.


Naprapatiaan ei sisälly mitään mystiikkaa tai poppakonsteja, vaan tutkiminen ja hoito perustuu täysin yleisesti käytössä oleviin länsimaalaisen lääketieteen diagnostiikkaan ja hoitosuosituksiin. Naprapaatti opiskelee 4 vuotta korkeakoulussa lääketieteen eri aloja, anatomiaa, fysiologiaa ja tuki- ja liikuntaelinsairauksien tutkimis- ja hoitomenetelmiä. Naprapaatti on Valviran nimikesuojaama terveydenhuollon ammattihenkilö.


Naprapaatin työssä korostuu taito tutkia ja hoitaa tuki- ja liikuntaelinten toimintahäiriöitä manuaalisesti eli käsin tehtävillä tekniikoilla. Tyypillinen Naprapaatin vastaanotolla tapahtuva hoitokäynti pitää sisällään asiakkaan haastattelua ja tutkimista, manuaalista hoitamista eri tekniikoin sekä ohjeistusta ja opastamista, esim. koti- ja saliharjoitteiden läpikäymistä. Naprapatiassa yhdistyvät aktiivinen ja passiivinen terapia, joita molempia tarvitaan kustannustehokkaassa tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoidossa.


Naprapaatti käsittelee kehoa monipuolisesti


Naprapaatti käyttää työssään nivelten ja nikamien mobilisaatio- ja manipulaatiotekniikoita, joiden tarkoitus on lisätä liikkuvuutta selkänikaminen välisissä pikkunivelissä tai raajanivelissä, kuten olkapäässä tai lonkassa. Näiden käsittelytekniikoiden lisäksi Naprapaatti käsittelee pehmytkudoksia eri tavoin, venyttää kireitä lihaksia, antaa fysikaalisia hoitoja, kuten akupunktiota ja ohjeistaa sinua huoltamaan vaivaasi ja kehoasi omatoimisesti. Passiivinen terapia kun harvoin riittää yksinään. Keho on siitä ihmeellinen kokonaisuus, että monesti kipua esiintyy aivan muulla alueella kuin itse sen aiheuttaja on. Sen vuoksi hoito täytyy ajatella isompana kokonaisuutena, eikä hoitaa vain itse oireilevaa aluetta. Tässä Naprapaatti on alansa huippuammattilainen.


Uskaltaako sinne Naprapaatin vastaanotolle mennä?


Jos mietit vielä, että uskaltaisitko käydä kokeilemassa Naprapaatin hoitoa kipeään selkääsi, niin pelko pois ja ota rohkeasti yhteyttä. Manuaalinen terapia vaikuttaa kehoon sen omien mekanismien kautta. Manuaalisella terapialla pystytään vaikuttamaan esimerkiksi kipua säätelevään hermostoon, kudosten aineenvaihduntaan, verenkiertoon ja ääreishermoston toimintaan. Naprapatialla ei itsessään paranneta mitään vaan manuaalisella terapialla luodaan edellytykset sille, että keho alkaa korjaamaan itse itseään. Jos ajattelet, että hoidat kipua kipulääkkeillä, niin saat aina kehoosi ylimääräisiä kemikaaleja, sen sijaan, että hoitaisit kipua luonnollisemmalla menetelmällä. Lisäksi kipulääkehän ei hoida muuta kuin itse oiretta, se EI KOSKAAN korjaa kivun taustalla olevaa toiminnallista ongelmaa. Toki kipulääkkeellä on paikkansa kivun helpottamisessa.


Seuraavan kerran, kun selkäkipu iskee tai niska jumittaa, niin kannattaa kokeilla Naprapaatin vastaanottoa ratkaisun löytämiseksi!


Ossi Häkkinen, naprapaatti

ossi.hakkinen@naprapaattijkl.com

www.naprapaattiossi.com

0 katselukertaa

Seuraa minua

Yhteys

Osoite

010 237 700

041 5466498

Taitoniekantie 9 H, 40740 Jyväskylä, Finland | Polttolinja 1, 40520 Jyväskylä, Finland

©2018 by Naprapaatti Ossi Häkkinen. Proudly created with Wix.com