• Naprapaatti Ossi

Näillä 3 liikkeellä helpotat selkäkipua.

Päivitetty: 12o elo 2019

Selkäkipuun liittyy monesti ns. lihaskireyttä ja "jumituntemusta" selkärangan ympärillä ja jäykkyyttä sekä paineentunnetta itse rangassa. Monesti tätä kireyttä ja kipua tekee mieli venyttää pois, mutta varsinkin kivun akuuttivaiheessa venyttely ja etenkin pitkät venytykset saattavat jopa pahentaa oireita. Mikä sitten voisi toimia selkäkivun akuutisti yllättäessä tai jo pitkittyneessä kivussa?



Venyttely ei ole aina paras vaihtoehto selkäkivun hoitoon. Kokeile dynaamisia liikkuvuusharjoitteita.


Mobilisoivat harjoitteet tarkoittavat liikkuvuuden lisäämistä toistoliikkeillä, jotka kohdistuvat rangan niveliin sekä ympäröiviin pehmytkudoksiin. Mobilisoivilla harjoitteilla parannetaan kudosten aineenvaihduntaa ja lisätään verenkiertoa, jolloin liikkuvuus nivelissä lisääntyy ja tätä kautta kipu ja jäykkyyden tunne helpottuvat. Kokeile näitä yksinkertaisia vinkkejä kotona:


1. Rangan kiertoliike kylkimakuulla

Asetu kylkimakuulle ja aseta tyyny pään alle. Halutessasi voit laittaa tyynyn myös kyljen alle. Vedä lonkat ja polvet koukkuun n. 90 asteen kulmaan. Pidä alemmalla kädellä, polven päältä, jalkoja paikallaan ja kierrä yläkroppaa taaksepäin. Päällimmäisen käden voit antaa venyä myös taaksepäin yläkropan jatkoksi. Tee toistoliikettä äläkä jää venytykseen muutamaa sekuntia pidemmäksi aikaa. Toista liikettä 3x15-20 kertaa.


2. Lanneselän pyöristys ja ojennus pyyherullaa vasten selinmakuulla.

Asetu selinmakuulle lattialle ja laita rullattu kylpypyyhe alaselän alle, kuitenkin niin että pyyhe tulee lantion yläpuolelle. Koukista polvet n. 90 asteen kulmaan. Lähde ojentamaan ja pyöristämään lanneselkää vuorotellen, niin että selkä pysyy koko ajan kontaktissa pyyhkeeseen. Toista liikettä 3x15-20 kertaa.


3. Lanneselän kiertoliike selinmakuulla.

Asetu selinmakuulle lattialle, koukista polvet n. 90 asteen kulmaan ja levitä kädet vartalon sivulle hartioiden tasolle. Lähde kiertämään jalkoja puolelta toiselle niin pitkälle, että tunnet pienen venytyksen alaselässä ja pakarassa. Toista liikettä 3x20-30 kertaa.


Tee näitä liikkeitä päivittäin etenkin silloin, kun tunnet kireyttä ja jäykkyyttä alaselässä. Jos tunnet selässä myös kipua, niin tee harjoitteet silloin kipua kuunnellen eli liikkeet saavat tuntua selässä, mutta eivät saa pahentaa kiputuntemusta.


Jos kipu ja jäykkyyden tunne jatkuvat edelleen omasta huollosta huolimatta, eivätkä oireet viikon kuluessa helpota, tutustu palveluihini ja ota yhteyttä. Katsotaan, jos pystyisin sinua jotenkin auttamaan.


Lue lisää palveluistani täältä ja ota yhteyttä!


Ossi Häkkinen, naprapaatti

ossi.hakkinen@naprapaattijkl.com

www.naprapaattiossi.com




0 katselukertaa

Seuraa minua

Yhteys

Osoite

010 237 700

041 5466498

Taitoniekantie 9 H, 40740 Jyväskylä, Finland | Polttolinja 1, 40520 Jyväskylä, Finland

©2018 by Naprapaatti Ossi Häkkinen. Proudly created with Wix.com