Polvikipu

Suurin osa polvikivuista on rasitusperäisiä ja painottuvat polven etuosaan. Polvikipua voi tulla myös äkillisesti jonkin väännön tai vamman seurauksena tai se voi olla kulumaperäistä esim. polven nivelrikosta johtuvaa kipua. Rasitusperäistä polvikipua voidaan hoitaa tehokkaasti oikeanlaisella aktiivisella kuntoutuksella samoin kuin nivelrikosta johtuvaa kipua. Vammatilanteissa polven alue vaatii usein alkuun tukemista ja tarpeelliset tutkimukset, kun kudokset lähtevät paranemaan voidaan aloittaa aktiivinen kuntoutus. Aktiivisen kuntoutuksen tukena polvikivuissa voidaan käyttää manuaalista terapiaa ja fysikaalisia hoitoja.

Polvikivun tutkiminen

Polvikivun tutkiminen alkaa aina tarkalla haastattelulla ja kliinisellä tutkimuksella, joiden perusteella pyritään selvittämään kivun alkamisajankohtaa, kivun esiintymistä rasituksen aikana, polvinivelen ja koko alaraajan toimintaa sekä liikkumista yleisesti. Alkuhaastattelun ja -tutkimuksen perusteella pystytään valitsemaan tarpeelliset hoitomenetelmät ja arvioimaan myös tarvetta mahdollisille jatkotutkimuksille, kuten kuvantamiselle. Suurimmassa osassa polvikipuja parhaisiin hoitotuloksiin päästään konservatiivisella hoidolla.

Polvikivun hoitaminen

Polvikivun hoitamisessa tärkein hoitomenetelmä on oikein suunniteltu ja etenevä harjoittelu. Harjoittelussa keskitytään alaraajan lihasten vahvistamiseen, polven hallinnan ja liikkuvuuden kehittämiseen ja koko alaraajan toiminnan parantamiseen. Polvikivun hoidossa on siis tärkeää huomioida myös lonkan ja nilkan/jalkaterän toimintaa. Harjoittelun tukena voidaan käyttää manuaalista terapiaa, kuten mobilisaatiota ja pehmytkudoskäsittelyitä, fysikaalista terapiaa kipujen lievitykseen ja teippausta polven toiminnan tukemiseen. 

Sano siis hyvästit polvikivuille ja tule naprapaatin vastaanotolle!

Seuraa minua

Yhteys

Osoite

010 237 700

041 5466498

Taitoniekantie 9 H, 40740 Jyväskylä, Finland | Polttolinja 1, 40520 Jyväskylä, Finland

©2018 by Naprapaatti Ossi Häkkinen. Proudly created with Wix.com