Nilkka- ja jalkateräongelmat

Nilkka- ja jalkateräongelmat ovat suhteellisen yleisiä varsinkin henkilöillä, jotka joutuvat työskentelemään paljon jalkojen päällä tai jalkoihin tulee muuten paljon rasitusta esim. liikuntaharrastuksissa. Suurin osa nilkan ja jalkaterän ongelmista on siis rasitusperäisiä ja toiminnallisia ongelmia pois lukien traumaperäiset kiputilat, kuten nilkan nyrjähdykset. Yleisimpiä nilkan ja jalkaterän kiputiloja ovat erilaiset jänneperäiset kivut, penikkaongelmat ja plantaarifaskiitti.

Nilkka- ja jalkateräongelmien tutkiminen

Nilkan ja jalkaterän alueen ongelmia tutkittaessa on hyvä selvittää kuormitustekijät, liikunnallinen aktiivisuus, jalkineiden sopivuus sekä koko alaraajan kineettisen ketjun toiminta lonkka ja polvi huomioiden. Kliinisellä tutkimuksella selvitetään nilkan ja jalkaterän nivelliitosten liikkuvuus, pehmytkudosten tila sekä polven ja lonkan alueen toiminta. Lisäksi tutkitaan liikkumista ja lihastasapainoa/lihasvoimaa. Traumaperäisissä nilkan ja jalkaterän ongelmissa on hyvä selvittää vammamekanismi mahdollisimman tarkkaan, jonka perusteella voidaan tutkia esim. nivelsiteiden tilaa ja arvioida mahdollisten jatkotutkimuksien, kuten kuvantamisen tarve. Kliinisen tutkimuksen perusteella tehdään hoitosuunnitelma ja asetetaan tavoitteet kuntoutumiselle.

Nilkka- ja jalkateräongelmien hoito ja kuntoutus

Nilkan ja jalkaterän alueen ongelmien hoidossa tärkein osa on nousujohteisella terapeuttisella harjoittelulla, jolla vahvistetaan nilkan ja jalkaterän alueen toimintaan osallistuvia lihaksia. Samalla parannetaan alaraajan kontrollia sekä korjataan mahdollisia liikkuvuusongelmia. Tarvittaessa käytetään manuaalista terapiaa nivelten liikkuvuuden parantamiseen sekä pehmytkudosten jännitystilojen purkamiseen. Kivunhoidossa voidaan käyttää tarpeen vaatiessa akupunktiota ja muita fysikaalisen terapian muotoja sekä kinesioteippausta. 

Laitetaan jalat kuntoon, niin koko kroppa kiittää!

Seuraa minua

Yhteys

Osoite

010 237 700

041 5466498

Taitoniekantie 9 H, 40740 Jyväskylä, Finland | Polttolinja 1, 40520 Jyväskylä, Finland

©2018 by Naprapaatti Ossi Häkkinen. Proudly created with Wix.com