Lonkkakipu

Lonkkakivun alle lasketaan oireet, jotka ovat mahdollisesti peräisin itse lonkkanivelestä sekä oireet jotka tulevat lonkkaniveltä ympäröivistä pehmytkudoksista tai hermorakenteista. Lonkkakipu voi johtua liiallisesta rasituksesta, liian vähäisestä kuormituksesta, muista alaraajaongelmista, lanneselän ongelmista yms. Kaikille näille yhteistä on kuitenkin se, että ne kaikki ovat pääasiassa toiminnallisia ongelmia, joita voidaan korjata toimintaa muuttamalla. Lonkkakipu voi johtua myös rakenteellisesta ongelmasta, kuten lonkkanivelen nivelrikosta.

Lonkkakivun tutkiminen

Lonkkakipua tutkittaessa huomioidaan lonkkanivelen liikkuvuus, kivun esiintymisalueet, kuormitustekijät ja yleisesti lantion sekä alaraajan toimintaa. Lonkkakivun aiheuttaja voi joskus olla esimerkiksi puutteellinen nilkan ja jalkaterän toiminta tai toiminnallinen ongelma lantiossa. Iäkkäämillä henkilöillä täytyy huomioida myös lonkan nivelrikon mahdollisuus, jos lonkkanivelen liikkuvuudet ovat huomattavan rajoittuneet ja kivuliaat. Tyypilliset lonkkanivelen aiheuttamat kivut paikantuvat nivustaipeeseen, syvälle pakaraan sekä lonkan ulkosyrjälle. Lonkan pehmytkudosten aiheuttamat oireet paikantuvat tyypillisesti pakaraseutuun, lonkan ulkosyrjälle ja saattavat heijastua myös reiden alueelle.

Lonkkakivun hoitaminen

Lonkkakivun hoidossa täytyy siis useimmiten huomioida myös muita rakenteita kuin itse lonkkaniveltä. Monesti on hyvä tarkastella lonkan lisäksi koko lantiorenkaan toimintaa sekä alaraajan toimintaa. Lonkkakivun hoidossa tärkein tekijä on löytää hyviä liikkumistapoja, jotka tukevat lonkkakivusta kuntoutumista sekä kohdistaa harjoitusterapiaa lonkan, lantion ja alaraajan alueelle toiminnan korjaamiseksi. Aktiivisen kuntoutuksen lisäksi kivun ja oireiden hoidossa voidaan käyttää tukena manuaalista terapiaa sekä kivunhoitomenetelmiä.

Jos lonkkakipu vaikuttaa elämääsi ja rajoittaa liikkumista ja harrastuksia, niin varaa rohkeasti aika vastaanotolle.

Seuraa minua

Yhteys

Osoite

010 237 700

041 5466498

Taitoniekantie 9 H, 40740 Jyväskylä, Finland | Polttolinja 1, 40520 Jyväskylä, Finland

©2018 by Naprapaatti Ossi Häkkinen. Proudly created with Wix.com