Äkillinen kipu

Äkillisen kivun hoidossa tärkein tavoite on lievittää kipua mahdollisimman nopeasti ja palauttaa sitä kautta toimintakyky. Lisäksi ohjeistus mahdollisten uusien kiputilojen ehkäisemiseksi on olennainen osa terapiaa.

Äkillinen selkä- tai niskakipu on ikävä tuntemus, joka vie pahimmillaan toimintakyvyn ja yöunet. Kipuun liittyy monesti liikkeen rajoittuneisuutta kipualueella johonkin tiettyyn suuntaan, esim. selän kiertoon tai taivutukseen sekä ns. lihassuoja, jolloin kipualuetta ympäröivät lihakset menevät suojakramppiin. Kipu rajoittaa yleensä liikkumista, vaikeuttaa nukkumista ja hyvien työasentojen löytäminenkin voi olla hankalaa.

Äkillisen kivun hoito

Äkillisen kivun hoidossa manuaaliset hoitomenetelmät, kuten nivelten mobilisaatio ja manipulaatio sekä erilaiset pehmytkudoskäsittelyt ovat tehokkaita laukaisemaan lihasten jännitystiloja sekä parantamaan selkärangan ja muiden nivelten liikkuvuutta. Lisäksi manuaalisen hoidon tukena voidaan käyttää erilaisia kivunhoitomenetelmiä, kuten akupunktiota ja fysikaalisia hoitoja, joilla lievitetään itse kiputuntemusta. Äkillinen kipu saadaan lievittymään tai häviämään yleensä 1-3 hoitokerralla, jolloin paluu normaaleihin toimintoihin on mahdollista nopeallakin aikataululla. Yksi osa äkillisen kivun hoitoa on ohjeistus mahdollisten uusien kipujaksojen ennaltaehkäisemiseksi. 

Äkillisiä kiputiloja, joita voin vastaaotollani tutkia ja hoitaa ovat mm.:

  • alaselän kipu ja liikerajoitukset

  • niska-hartiaseudun kipu ja kaularangan liikerajoitukset

  • yläselän eli rintarangan ja lavan alueen kipu ja liikerajoitukset

  • olkapään kiputilat ja liikerajoitukset

  • muut äkillisesti alkaneet tuki- ja liikuntaelimistön kiputilat

Seuraa minua

Yhteys

Osoite

010 237 700

041 5466498

Taitoniekantie 9 H, 40740 Jyväskylä, Finland | Polttolinja 1, 40520 Jyväskylä, Finland

©2018 by Naprapaatti Ossi Häkkinen. Proudly created with Wix.com